diumenge, 16 d’octubre del 2016

Costa de l estret de Northumberland

He anat de Cap Breton fins a Pictou. Tota la costa es molt bonica, he fet el recorregut per carreteres estretes i llocs on els turistes no van. Les platges son totes de terra rosat vermellos.
He anat a Pictou, que es el port per on vàren arribar gran part dels escocessos inmigrans.
A la badia de Fundy es donen les marees mes grans del mon. He recorregut una mica la part nord de la badia fins a Five Islands, era marea baixa i es veu l'alçada que agafa quan puja.
He anat a Trudo i he vist com les onades pujaven riu amunt fent pujar el nivell en questio de segons. Un fenòmen interessant que a mes ha estat molt intens ja que hi ha lluna plena.
 
 Pictou

 Los ones que van avançant

Cap Breton

El cap Breton és geologicament molt interessant. Es una illa que actualment esta unida a terra ferma per un pont.
Tota la part central esta ocupada per un gran llac salat, Le Bras d'Or.. La part nord es muntanyosa i forma part de la Serralada dels Apalaches. Te una gran falla al nord, resultat de la colissió entre dues plaques.
El primer dia vaig anar en una illa dins del llac salat i a la tornada elferry estava ocupat per un grup que tocava dances escoceses, i feien ballar al públic.
La cultura escocesa, cèltica és moltforta aquí.
El segon dia vaig recorrer el Cabot Trail, que es una ruta que gran part transcórrer dins un parc natural i és considerada un dels llocs naturals molt macos.
 El grup musical en el ferry

 Cabot trail

 Cabot trail