diumenge, 9 d’octubre del 2016

Montreal 2

Torno a ser a Montreal. Avui he pujat al Mont Real, es una muntanya parc que hi ha al centre de la ciutat. La vista des de dalt es fantàstica, ha valgut la pena.
Tot el parc esta en el millor moment pel canvi de color de les fulles. 

Senenterre

He agafat el tren que va de Montreal a Senenterre, a 550 quilòmetres al nord
Es un tren de passatgers i de mercaderies alhora. Quan el tren ha sortit de la ciutat i ha deixat enrrera les industries el paissatje es converteix en una cosa excepcional.
He tingut la sort de poder viatjar en un dels dies en que el colors de tardor estan en el seu pic. He disfrutat veient la gamma de colors del groc al vermell passant pels taronjes. A partir de mig cami el paissatge es mes salvatje, sense carreteres asfaltades i com que fa mes fred, ja no es veuen maples i  cedres. Es veuen molts àlbers, pins i avets molts alts i punxeguts, de fulla perenne i de fulla caduca, que ja tenen les fulles grogues. El sòl esta cobert de líquen blanc  i mates vermelloses. Hi ha llacs per tot arreu i de vegades el tren passa per un cami enlairat damunt del llac.
Vàren ser 12 hores de viatge d'anada i unes quantes més de tornada però ben aprofitades.
El tren és com una mena de transport sota demanda, doncs te moltes parades que nomes fa si se soliciten, en aquests llocs solen pujar caçadors i pescadors. Els poblets que es troben hi ha industria de fusta.